26. okt 2014

In memoriam

 
Vaike Valdmann
10.08.1931-26.10.2014
Lahkunud on hinnatud Kohtla-Järve Ahtme gümnaasiumi eesti keele õpetaja, Kohtla-Järve piirkondliku kakskeelse õppe seire- ja nõustamiskeskuse juhataja,  Kohtla-Järve linna aukodanik Vaike Valdmann.
Pärast Eduard Vilde nimelise Tallinna pedagoogilise instituudi algklassideõpetaja kutsega lõpetamist asus Vaike Valdmann 1951.a töötama algklassiõpetajana Tallinnas. Edasi viis elu Ida-Virumaale Kohtla-Järvele, tolleaegsesse 17. keskkooli, kus Vaike töötas 15 aastat õppealajuhatajana.
1995.a jätkus töö eesti keele õpetajana Ahtme gümnaasiumis. Pärast keeleseaduse vastuvõtmist sai Vaike Valdmannist riigikeele õpetaja. Tema  õpilased meenutavad teda põhjaliku ja nõudlikuna, tema tunde peeti huvitavaks, silmaringi arendavaks. Vaike Valdmanni õpilased olid edukad nii maakonna kui ka üleriigilistel eesti keele võõrkeelena olümpiaadidel, põhikooli eesti keele võõrkeelena lõpueksamitel ja ka riigieksamitel. Oma kogemusi jagas Vaike Valdmann meelsasti nii Kohtla-Järve linna koolide õpetajatega kui ka maakonna tasandil. Kui Vaike Valdmann midagi tegi, siis hingega, olgu see kas eesti keele õpetamine või vene õpilastele Võrumaal Sulbi külas laagriprojektide korraldamine.
Tema pedagoogiline töö pälvis mitmekordselt üle linnalise tunnustuse, Vaike Valdmann sai ka palju haridusministeeriumi aukirju.
Ahtme gümnaasium avaldab kaastunnet Vaike Valdmanni lähedastele ning peab tema mälestust kalliks.
Ahtme gümnaasiumi koolipere.

Прощание состоится в пятницу 31 октября 2014 г. в 11.00 в Jõhvi Tavandimaja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar