21. veebr 2014

Esseekonkurss "Julgen mõelda – julgen tegutseda."

Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami büroo ja Euroopa Parlamendi infobüroo kuulutavad välja esseekonkursi "Julgen mõelda – julgen tegutseda."
Ka ühes isikus peitub jõud. Mida arvad Sina tänapäeva noor?
Hiljuti möödus 20 aastat põhiseadusliku riigikorra taastamisest Eestis. Täitus vastupanuliikujate -  julgete ja sihikindlate inimeste  - pikaaegne eesmärk ja unistus: OMA RIIK.

„Väärtuste põhimõttekindel kaitse on meie jaoks vajalik ja õige tee.... Me ei saa lasta end halvata mineviku hirmudest ega illusioonidest. Me ei tohiks ka matta end padupessimismi ega rehepapluse alla, me ei tohiks ise kaasa aidata Eesti alavääristamisele. Igaüks meist on Eesti saadik. Igaüks meist osaleb meie enesekuvandi ja ka tegeliku Eesti erakordsuse loomises ja levitamises.“  (Vabariigi President Riigikogus 9. septembril 2013)

• Konkursile on oodatud gümnaasiumite  õppurite vene- või eestikeelsed esseed, mis on 4000 kuni 7000 tähemärki pikad.
• Konkursile saadetavad esseed peavad laekuma hiljemalt 2.04.2014 e-aadressile 
eptallinn@europarl.europa.eu märksõnaga „esseekonkurss“.
• Konkursile saadetavad esseed peavad olema varustatud autori nime ning andmetega (kool, klass, autori e-aadress, telefon, postiaadress).
• Konkursile saadetud esseesid hindab žürii koosseisus Arvo Valton (kirjanik), Jelena Skulskaja (kirjanik), Viktoria Ladõnskaja (ajakirjanik ja õppejõud), Mihkel Kaevats (kirjanik), Tarmo Kruusimäe (Eesti Noorsootöö Keskus).
• Konkursi tulemused kuulutatakse välja mai esimeses pooles.
• Konkursi kolme parema töö autorid külastavad Euroopa Parlamendi liikme Tunne Kelami kutsel 2014. aasta juunikuus Euroopa Parlamenti Brüsselis.
• Kõikidele lõppvooru jõudnutele auhinnad.
• Žüriil on õigus avaldada konkursile laekunud töid ajakirjanduses ja sotsiaalmeedias.

Lisainfo:

Kaja Villem
Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami esindaja Eestis
tel. + 372 773 4201
e-post: 
kaja.villem@irl.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar