21. apr 2012

Muuseumid pakuvad erilisi lõimitud aine- ja keeleõppe tunde


Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) ning Tallinna Haridusamet kutsuvad õpilasi, õpetajaid ja lapsevanemaid projekti “Hakkame käima!” raames Tallinna muuseumidesse lõimitud aine- ja keeletundidesse.

MISA, Tallinna Haridusameti, muuseumide ja mitmete koolide koostööna valmis 10 erinevat Tallinna muuseumit kaasav aktiivne programm õpilastele, mille tulemusena on võimalus tunde läbi viia teemalähedases, materjalirohkes ja põnevas keskkonnas. Õpilastele pakutakse muuseumides korraga nii aine- kui ka keeleõpet (LAK-õpet), tehes aineterminoloogia paremini mõistetavaks ja eluliseks ka eesti keelt valdavatele lastele.
„Lõimitud aine ja keeleõppes pööratakse ühes tunnis võrdselt tähelepanu nii aine sisule, aine- ja suhtluskeelele kui ka õpioskustele. Aineteadmiste, keele ja õpioskuste arengu eest seisavad kõik õppimises aktiivselt osalejad – nii õpetajad kui ka õpilased,“ selgitas LAK-õppe erilisust MISA keelekümblusprogrammi koordinaator Maire Kebbinau.
Aktiivsed LAK-õppe tunnid töötati välja MISA, Tallinna Haridusameti, koolide ning muuseumide esindajatega ning Kebbinau sõnul läks koostöö sujuvalt, tõmmates magnetina inimesi ideid ellu viima.

23. aprillil toimub lõimitud aine- ja keeleõppe tundide sarja “Hakkame käima!” infopäev Kadrioru lossis, kus huvilistel on võimalik lähemalt teada saada, mis võimalusi muuseumid õpilastele pakuvad.
“Hakkame käima!” programmis osalevad Eesti Kunstimuuseumi Kadrioru kunstimuuseum, Kumu kunstimuuseum, Tallinna Linnamuuseum, Eesti Loodusmuuseum, Eesti Meremuuseum, Eesti Vabaõhumuuseum, Tallinna Loomaaed, Energia avastuskeskus, E. Vilde Muuseum ning Muuseum Miia-Milla-Manda. Muuseumid pakuvad lastele näiteks tunde mereröövlite, rahvalike pühade, loomade, keskaegse linna, leiutiste aga ka sõpruse teemal.
Muuseumide huvi LAK-õppe vastu tõusis soovist kohanduda tänaste noorte vajadusega, arvestades eelkõige keelekümblejaid, kes on harjunud teist keelt omandama just aktiivselt suheldes.

Lisainfo:
Maire Kebbinau
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed
Keelekümblusprogrammi koordinaator
Tel 659 9847
E-post maire.kebbinau@meis.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar